Vad är en välkomstbonus och hur fungerar den?

De flesta nätcasinon idag erbjuder nya kunder olika typer av bonusar. Bonusarna för de olika spelbolagen varierar, men en vanlig typ av bonus är en välkomstbonus utan krav på insättning. Denna bonus riktar sig till nya kunder som öppnar konton.

Vad är en välkomstbonus och hur fungerar den?
En välkomstbonus utan krav på insättning är precis vad det låter som. När man skapar ett nytt konto hos ett spelbolag som erbjuder denna typ av bonus så får spelaren en viss summa pengar att spela för, utan något som helst krav på insättning först. Bonusen kan förutom rena pengar vara i form av gratissnurr på någon spelautomat, eller på till exempel pokersajter kan det vara i form av biljetter till olika turneringar.

Din bonus krediteras oftast till ditt bonuskonto, och går därmed inte att ta ut innan du har uppfyllt omsättningskraven. För att veta vad omsättningskraven är så läs regler och villkor för just din bonus. Oftast brukar det vara en väntetid på upp till 72 timmar innan bonusen är tillgänglig på ditt konto. Detta varierar dock mellan spelbolagen.

När du väl fått in din bonus så är det bara att sätta igång och spela och försöka uppfylla omsättningskraven. När omsättningskraven är uppfyllda så krediteras bonusen och eventuella vinster till ditt spelkonto. Du kan då välja att ta ut pengarna eller fortsätta spela.

Var alltid noga med att läsa igenom regler och villkor för bonusen så du vet vad som gäller när du börjar spela. Kom ihåg att spela ansvarsfullt, och spela aldrig för mer pengar än du har råd att förlora.